2016. nov 07.

Könyvajánló

írta: fizikusmanó
Könyvajánló

Mit olvassak a héten?

Tételezzük fel a legoptimistább variánst, vagyis hogy aki ezt a blogot olvassa, egy érdeklődő, olvasott ember. A korosztály nem feltétlen meghatározott, hiszen blogunkat több korosztály is olvashatja, érdekesnek találhatja. Szokták mondani, hogy a csecsemőknek minden vicc új, ugyanezt elmondhatjuk a könyvajánlásokkal kapcsolatosan is.

Erre a hétre egy nagyon érdekes, elgondolkodtató könyvet hoztunk nektek, amivel, ha középiskolások vagytok esetleg, a történelem és irodalom tanárotokat is elkápráztathatjátok, nem mellékesen egy ötöst is be lehet gyűjteni. Nehogy már csak természettudományos tantárgyakból legyetek "freaky" !

George Orwell: Állatfarm című könyve, ami nem nevezhető újdonságnak a könyvpiacon, hiszen az első kiadás éve 1945. Az író ezt a művét tündérmeseként jellemezte, de egy kemény társadalomkritikával állunk, illetve ülünk szemben. A látszólag állatokról szóló történet igazából a sztálini diktatúra jellemrajza. A mű mottója:

 

"Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél"

 

statue-1621605_1920.jpg

 

 

Érdekességképpen megemlíthetitek, hogy a könyv szerzője baloldali gondolkodású, és a Független Munkáspárt tagja volt, eredeti neve: Eric Arthur Blair.

Kellemes olvasást és tartalmas elmélkedést  kíván a,

ScienceGuruk

nevében

Fizikusmanó

 

logo_scienceguruk.jpg

 

Szólj hozzá

anglia könyv tudomány könyvajánló diktatúra tehetség orwell ideológia farm állatfarm animal farm társadalmi rendszer