2016. nov 18.

Boronkay Nyílt Napokon is találkozhatsz velünk!

írta: fizikusmanó
Boronkay Nyílt Napokon is találkozhatsz velünk!

2016. november 28, 30-án és december 2-án

  • nyilt_napok_2016_boronkay.jpgforrás: http://www.boronkay.vac.hu/default/1/1635/

Kedves leendő Boronkay-sok!

Mindenkinek, aki azon gondolkozik, hogy nyolcadikosként a Boróba adja be a jelentkezését ez a program kihagyhatatlan! Közelről lehet megismerkedni az iskolával, a szakokkal, a tanárokkal! Szóval mindennel. Meglátogathatjátok a laborfoglalkozásokat, a bemutató órákon a már borós diákokkal együtt vehettek részt, felmérhetitek, hogy nektek mennyire tetszene az iskola és a légköre.

Ha mérnöki vagy tudományos pályán látod magad a jövőben, vagy egyszerűen csak érdekel a tudomány, a technika, itt a helyed! Ha tudni szeretnéd, hogy mi is rejtőzik valójában az általad is megtanult olyan egyszerű fizika képletek mögött, mint az F=m*a, az M=Θ*β, .... (és az egész görög abc :-) ), most lekerül a lepel!!

Láthatsz forgózsámolyos kísérleteket, piruett eszközt, megismerheted a biciklikerék - stabilitását, a giroszkóp, a csuklóerősítő:powerball működési elvét és megismerheted a szaltó titkát is!

perduletmegmaradas_tudasbazishu.jpg

forrás: tudasbazis.sulinet.hu

Célként tűztük ki, hogy kísérleteteket láthass és elgondolkozhass rajtuk, megláthasd az igazi fizikát, ami a képletek mögött rejtőzik. Olyan, mint a csokiborítás alatt rejtőző karamell, finomabb mint a borítás maga!

Ha mindezt kísérletekben szeretnéd látni, kipróbálni, leellenőrizni, gyere el a Boróba!

A kísérletes fizikaórák szerdán és pénteken az 5. órában, az A 212-es tanteremben lesznek, és az egyik ScienceGuru, Kovács Éva matematika és fizikatanárnő fogja bemutatni őket.

Gyere el! Várunk! Ezek után már nem is kérdés, hogy a Boróba fogsz jelentkezni! Nálunk a helyed!

Alea iacta est! - A kocka el van vetve!

sport-1020111_1920_ingyenes.jpg

forrás: pixabay.com

 

 

Üdvözlettel,

a ScienceGuruk

logo_scienceguruk.jpg

Szólj hozzá

programajánló tudomány kísérlet egyetem tanárok bemutató előadások matematika mérnök fizika tehetség pályaválasztás továbbtanulás vác pedagógia nyílt nap boronkay Boronkay scienceguruk