2016. nov 08.

Programlehetőség

írta: fizikusmanó
Programlehetőség

2016 november 10

Nemrégiben a hónap linkje című bejegyzésemben már felmerült egy érdekes előadás lehetősége mindazok számára, akik valami értékes szórakozásra vágynak. Emlékeztetőül: Budapest Science Meetup.

Ugyanezen a napon, vagyis 2016.11.10-én egy másik lehetőségünk is van a tudomány területéről meríteni, mégpedig az ELTE Az atomoktól a csillagokig elnevezésű programsorozat keretén belül, a Magyar Űrkutatási Hivatal munkatársa, Both Előd tart előadást Európával a világűrbe címmel. Ahogy azt az előadás kivonatában is olvashatjuk, Magyarország 2015 novemberében vált az Európai Űrügynökség (ESA) teljes jogú tagjává. Az előadás során megismerkedhetünk a szervezetnél futó legfontosabb programokkal és az elért eredményekkel, valamint rálátást nyerhetünk a magyar ESA-tagság előnyeire, hasznára.

space-travel-154020_1280_ingyenes.png

Érdekességképpen említsük meg, hogy a szervezet angol nyelvű honlapján nyerhetünk némi információt magyarul is, a megfelelő magyar zászlócska ikonra kattintva (ESA magyarul) . Ugyanakkor mindenkinek, minden diáknak javaslom, hogy az angol nyelvű oldalon fellelhető információáradatból merítsenek, hiszen a tudományos cikkek nagy része angolul jelenik meg világszerte. A szervezet az utánpótlás szükségességéről sem feledkezik meg, és gyerekeknek szóló tartalmat is bőven, külön oldalakon közöl, érdekes formában, egyszerű nyelvezettel (ESA kids).

És hogy a diákok tanárai se érezzék magukat kisemmizve, természetesen nekik szánt anyagokat is találhatnak a szervezet honlapján, órai tananyaghoz köthető ismeretterjesztő és oktatási segédanyagokat, foglalkoztató füzeteket, előadásokat, videókat (ESA for educators). Ugyaninnen minden kedves kollégának figyelmébe ajánlom az ESA nyári tanári továbbképzését, melyre pályázat útján lehet bekerülni, az angolul tudó tanároknak.

 

Üdvözlettel,

ScienceGuruk

nevében Fizikusmanó

logo_scienceguruk.jpg

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

oktatás ajánló könyv programajánló tudomány egyetem tanárok fizika tehetség pályaválasztás pedagógia elméleti fizika ELTE pályzaválasztás