2016. dec 09.

Érettségi kísérletek kémiából

írta: fizikusmanó
Érettségi kísérletek kémiából

Kémiai Intézet érettségi előkészítő

Kedves Érettségizők!

chemistry-161575_1280_pixabay.png

Egyre közeledik az a mágikus időszak, amikor számot kell adnotok a hosszú évek alatt megtanultakról. A természettudományok érettségi tantárgyként még mindig nem a legkönnyebben teljesíthető tantárgyak közé tartoznak. Ezért sokszor még azok a diákok is tartanak tőle, akik pedig az évek folyamán valóban érdeklődtek a tudomány iránt, és valóban tanultak is. Napjaink középiskolai oktatásának egyik neuralgikus pontja a kísérletek elvégzése. A mi iskolánk a Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma ebből a szempontból is szerencsére kivételezett helyzetben van, mert a tanáraink imádnak kísérleteket bemutatni és elvégeztetni a diákokkal. De akinek még ez sem elég, azokkal egy nagyon hasznos lehetőséget szeretnék ismertetni. Az ELTE -n a Kémiai Intézet laboratóriumában lehetőség van arra, hogy minden, az emeltszintű szóbeli kémia érettségin elvégzendő kísérletet elvégezz az Intézet tanárainak az irányítása mellett. Az előző évek tapasztalata szerint már most kellene jelentkezni, mert a helyek száma korlátozott, valamint mielőtt bemennél a kísérleteket elvégezni, jól tanulmányozd át a kísérleteket, azt amire szükséged lesz, és ahogy szerinted el kell végezni a kísérletet, mert eléggé szűkös az időkeret a nagy mennyiségű kísérlet elvégzésére. A jelentkezést itt kell megtenned.

http://www.chem.elte.hu/erettsegi_kiserletek

A honlapon, miután már jelentkeztél, megnézhetnéd a többi felkínált lehetőséget, mert kimondottan érdekes helyekre juthatsz el.

Üdv,

ScienceGuruk

logo_scienceguruk.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá

oktatás tudomány kísérlet egyetem tanárok mérnök tehetség kémia természettudomány pályaválasztás továbbtanulás vác boronkay kísérletek ELTE scienceguruk